رسیدگی به دعاوی شرکت ها در صلاحیت کدام دادگاهها است؟
 
وکیل شرکت ها


رسیدگی به اختلافات و دعاوی شرکت ها بستگی به این دارد که ماهیت دعوای مورد نظر، حقوقی است یا کیفری که در ادامه صلاحیت دادگاه در هر دو مورد را بررسی می نماییم:
 

الف) دعاوی کیفری شرکت ها
 
دعاوی کیفری شرکت ها مطابق با قاعده عامی که وجود دارد و همچنین مطابق با قانون، در محل وقوع جرم رسیدگی می شود.
 
بطور مثال، چنانچه مرکزیت اصلی شرکت در تهران باشد و همچنین بانکی که شرکت در آن اقدام به افتتاح حساب جاری نموده است نیز در تهران باشد و این شرکت جهت تضمین انجام قرارداد، اقدام به صدور چک نموده و قرارداد را نیز انجام داده است اما طرف مقابل نه تنها از استرداد چک تضمین امتناع می کند، بلکه در شهر اصفهان جهت وصول مبلغ چک به بانک مراجعه نموده که با عدم موجودی مواجه شده و از بانک مذکور درخواست گواهی عدم پرداخت نموده و بانک نیز متعاقبا اقدام به صدور گواهی عدم پرداخت نموده است.
 
در این فرآیند، وکیل شرکت در مشاوره ای که به مدیران شرکت ارائه نموده است به ایشان متذکر می شود که شخص طرف قرارداد مرتکب جرم خیانت در امانت شده است و محل وقوع جرم نیز اصفهان است و در نتیجه محل طرح شکایت خیانت در امانت و رسیدگی به موضوع دادگاه کیفری دو اصفهان است.
 

ب) دعاوی حقوقی شرکت ها
 
در مورد صلاحیت دادگاه ها در دعاوی حقوقی شرکت ها، قانون آیین دادرسی مدنی تعیین تکلیف نموده است که در ادامه مشاهده می فرمایید:
 
ماده ۲۲ قانون آیین دادرسی مدنی: دعاوی راجع به ورشکستگی شرکت های بازرگانی که مرکز اصلی آنها در ایران است، همچنین دعاوی مربوط به اصل شرکت و دعاوی بین شرکت و شرکا و اختلافات حاصله بین شرکا و دعاوی اشخاص دیگر علیه شرکت تا زمانی که شرکت باقی است و نیز در صورت انحلال تا وقتی که تصفیه امور شرکت در جریان است، در مرکز اصلی شرکت اقامه می شود.
 
ماده ۲۳ قانون آیین دادرسی مدنی: دعاوی ناشی از تعهدات شرکت در مقابل اشخاص خارج از شرکت، در محلی که تعهد در آنجا واقع شده یا محلی که کالا باید در آنجا تسلیم گردد یا جایی که پول باید پرداخت شود اقامه می شود. اگر شرکت دارای شعب متعدد در جاهای مختلف باشد دعاوی ناشی از تعهدات هر شعبه با اشخاص خارج باید در دادگاه محلی که شعبه طرف معامله در آن واقع است اقامه شود، مگر آنکه شعبه یاد شده برچیده شده باشد که در این صورت نیز دعاوی در مرکز اصلی شرکت اقامه خواهد شد.

 

 

ضرورت حضور وکیل در شرکت ها

 

با پیچیدگی ها قانونی و تخصصی بودن تفسیر قوانین،داشتن وکیل شرکتها برای بنگاه های اقتصادی تولیدی و تجاری ، لازم و ضروری می باشد .پرداخت حق الوکاله و حق المشاوره را نیز نباید بعنوان هزینه بحساب آورد. در واقع سرمایه گذاری محسوب می گردد . حداقل کردن هزینه ها و ضررها و حفظ سرمایه نیز به نوبه خود سرمایه گذاری محسوب می گردد و اگر اهمیت آن از کسب درآمد بیشتر نباشد ، قطعاً کمتر از آن هم نخواهد بود.
بعنوان مثال شرکتهایی که بدون وکیل مبادرت به انعقاد قرارداد می نمایند، چه بسا در صورت بروز اختلاف،نه تنها سودی را حاصل نکنند بلکه سرمایه خود را نیز در نتیجه ضرر از دست بدهند.
بنابراین اهمیت اساسی نظارت وکیل بر امور حقوقی شرکتها مشخص است.
لذا شرکتها می توانند در ابتدا از وکیل حتی بصورت غیر حضوری م بگیرند و هزینه کمتری پرداخت نمایند .
در مرحله بعد و در صورت گسترش بیشتر کار خود ، با وکلا قرارداد حضوری منعقد نمایند .

 
چرا شرکتها و بنگاه های اقتصادی به وکیل شرکتها نیاز دارند ؟


عمده ترین دلایل آنرا می توان به شرح ذیل بیان نمود :
۱-نمایندگی از سوی شرکتهای خصوصی به کارمندان خود جهت حضور در دادگاهها و دادسراها پذیرفته نمی شود.
لذا شرکتها می توانند با اعطای وکالت به وکیل دادگستری نسبت به طرح دعوی،دفاع و پیگیریهای قضائی خود در محاکم دادگستری، اقدام نمایند .
۲- پرداخت حق الوکاله و حق المشاوره،هزینه نیست و در واقع سرمایه گذاری به منظور حفظ منافع محسوب می گردد.
۳- عدم اطلاع کافی اشخاص حقیقی و حقوقی نسبت به قوانین مختلف،راهکارهای حقوقی، بخصوص تنظیم قراردادها  که آثار آن مدتها بعد معلوم می گردد، آثار حقوقی شروط قرارداد، نحوه طرح دعوی حقوقی، تنظیم دادخواست و لوایح دفاعی ، که همگی موضوعاتی تخصصی و حقوقی می باشند.
۴- مدیران شرکتها،بدلیل مشغله کاری و وم داشتن تمرکز در تجارت خود،شخصاً فرصت پیگیری پرونده ها را ندارند .
۵- در برخی موارد پیگیری موارد حقوقی توسط وکیل با صرفه تر از پیگیری توسط خود مدیران شرکتها می باشد .
از جمله مواردی که توسط وکیل شرکتها ارائه می گردد :
۱- مشاوره حقوقی و نظارت بر انعقاد قرارداد شرکتها با سایر اشخاص و یا وکالت در پرونده های حقوقی.
۲- ارائه خدمات حقوقی به صورت جلسه ای یا غیر حضوری و در صورت وم حضوری.
۳- وکالت در دعاوی شرکت یا علیه شرکت و در صورت وم سازش در آن .
۴- تنظیم قرارداد ها،دادخواست،شکوائیه،واخواهی،تجدیدنظر خواهی،لایحه دفاعیه و درخواستهای حقوقی

 

آیا از خدمات ما برای امور شرکتها مطلع هستیدyes

 

جهت هماهنگی برای ملاقات حضوری با شماره تلفن مستقیم 09132828156 تماس حاصل بفرمایید 


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : شرکت ,دعاوی ,حقوقی ,وکیل ,شرکتها ,صورت ,دعاوی شرکت ,سرمایه گذاری ,قانون آیین ,دادرسی مدنی ,مرکز اصلی ,سرمایه گذاری محسوب ,واقع سرمایه گذاری
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

ستاره سهیل چکاوک پرواز Katie یوسافت افکار مخشوش و خسته ام به وبلاگ آموزش شبکه و برنامه نویسی پیشرونوین ایران خوش آمدید. فرمول های جهان انواع سینک ظرفشویی بازار کسب و کار اینترنتی